Inscrie-te la urmatorul maraton AICI

Workshop – Adaptarea la gradinita si la scoala, fara lacrimi si suspine

– Strategia din 7 pasi care va va ajuta pe tine sa nu suferi, iar pe copil sa fie fericit in noul mediu –

Ziua cea mare se apropie cu pasi repezi. Copilul tau va incepe in curand gradinita sau scoala. Stii ca, in ziua de astazi, copiii sunt diferiti de noi, cand eram mici. Pentru ca iti doresti sa treceti cat mai usor peste perioada de adaptare, sfaturile primite de la bunici nu iti sunt de mare ajutor. Acum 30 de ani, emotiile copilului nu contau. Tu, insa, nu vrei ca micutul tau sa fie stresat sau traumatizat, ci iti doresti sa fie fericiti si sa se bucure de fiecare etapa a vietii lui. De aceea, te interesezi, cauti informatii care, insa, nu simti ca iti aduc linistea.

Pe buna dreptate, pentru ca nici nu au cum!

Experienta parintilor care au trecut deja prin etapa adaptarii copilului la gradinita sau la scoala arata ca procesul este intr-atat de complex, incat, in prima zi de gradinita sau scoala, nimeni nu banuieste ce il asteapta de fapt.

Si, pentru ca nu stiu cum se desfasoara in mintea copilului procesul psihologic de adaptare si nici ce sa faca sau cum sa reactioneze la emotiile celui mic, multi parinti se confrunta cu probleme de tipul: refuzul copilului de a merge la gradinita/scoala, crize de plans langa poarta sau pe hol, agatandu-se de parinte, accentuarea anxietatii de separare, ajungandu-se chiar la tulburari de alimentatie sau de somn.

Niciuna dintre aceste probleme nu trebuie sa ti se intampla tie!

De asta suntem aici. Inarmandu-te din timp cu informatiile si solutiile potrivite, poti face ca acest proces de adaptare a intregii familii la noul stil de viata sa fie frumos si placut, prevenind aceste eventuale reactii nedorite.

 

La workshopul „Adaptarea la gradinita sau la scoala fara lacrimi si suspine”, vei afla o strategie puternica din 7 pasi cu ajutorul careia:

  • Vei sti foarte clar ce sa urmaresti la o gradinita sau scoala si care institutii sunt toxice pentru dezvoltarea copilului tau.
  • Iti vei pregati copilul in cel mai natural mod cu putinta pentru acomodarea la noul mediu.
  • Vei scapa de temerile pe care le ai legate de acest proces (aceste frici il afecteaza si pe copil, chiar daca incerci sa le ascunzi si nu vorbesti despre ele).
  • Vei avea la indemana cel mai potrivit joc pe care sa-l joci cu copilul pentru a-l pregati de despartirea voastra.
  • Vei sti ce urmeaza dupa prima zi de gradinita/scoala si, mai mult decat atat, vei sti cum sa gestionezi acele provocari.
  • Nimeni nu te va putea minti, deoarece vei sti sa vezi imediat semnele unor abuzuri petrecute la gradinita sau la scoala.
  • Vei pleca acasa cu un set de reguli si convingeri pe care, daca le respecti, te vei bucura nu doar de o adaptare frumoasa a copilului la gradinita sau scoala, ci si de o relatie mult mai armonioasa.

FORMULAR DE INSCRIERE (doar 20 de locuri disponibile):

[livesite-contact title=”Contact request” class=”<your-custom-class>”]

 

Facilitatorii workshopului „Adaptarea la gradinita si la scoala, fara lacrimi si suspine”

ANA BATCA

ana-batcaSunt coach si consilier in parenting, cofondator la Centrul de Parenting, una dintre cele mai mari comunitati de parinti din Romania, cu circa 52.000 de persoane care ne urmaresc pe Facebook si cu aproximativ 24.000 de abonati la newsletter. Dar, in primul rand, sunt mama si am trecut si eu, cu mari provocari, prin procesul adaptarii baietelului meu la gradinita. Daca as fi stiut ce stiu acum, nu m-as fi trezit, dupa mai bine de 8 luni de la inceperea gradinitei, cu cea mai mare furtuna emotionala pe care am trait-o cu copilul: stateam si cate o ora in holul gradinitei plangand amandoi…

Acum, stiu ca acest moment ar fi putut fi evitat. Si asta te vom ajuta sa faci, aplicand tot ce am invatat pana acum din carti si din cursurile pe care le-am urmat (Formator, Coaching, NLP Practitioner, NLP Master in formare, programe de dezvoltare personala).

CARMEN VIERU

carmen vieruSunt psihoterapeut specializat in terapia copilului si a familiei si consilier NLP integrativ pentru copii si parinti. In calitate de psiholog colaborator la mai multe scoli si gradinite din Bucuresti, in ultimii ani m-am ocupat indeaproape de adaptarea copiilor la gradinita si la scoala si am ghidat sute de parinti in acest proces. Fiind mama, la randul meu, stiu cat de important a fost pentru mine sa gasesc gradinita potrivita. Gradinita in care mediul să fie sigur, placut, adecvat, sa raspunda nevoilor de joc si colectivitate.

In calitate de mama, am cautat sa-i fiu alaturi in „calatoria adaptarii”, oferindu-i increderea ca fiecare zi petrecuta in noul mediu este o oportunitate de a invata sa descopere prietenia, veselia, optimismul, creativitatea si curajul de a infrunta orice obstacol.

Iata, pe scurt, ce cuprinde strategia din 7 pasi pe care o vei invata la worshopul „Adaptarea la gradinita sau la scoala fara lacrimi si suspine”:

Pasul 1: La ce sa fii atent: Detaliile despre care nimeni nu iti spune cat de importante sunt la alegerea gradinitei sau a scolii.

Pasul 2: Iti depasesti propriile tale temeri si ingrijorari.

Pasul 3: Pregatesti copilul pentru intrarea in noul mediu.

Pasul 4: Cum te comporti in primele zile de gradinita/scoala astfel incat sa fii un parinte iubitor care ii ofera copilului autonomie si independenta.

Pasul 5: Gestionezi reactiile copilului la noul mediu.

Pasul 6: Ce trebuie sa urmaresti constant de acum incolo.

Pasul 7: Si tu si copilul va bucurati de timpul petrecut impreuna, dupa ce fiecare se simte bine facand ceea ce face in timpul zilei (copilul, la gradinita/scoala, iar tu cu activitatile tale). Cum sa intretii aceasta armonie.

Si asta nu e tot!

bonusTi-am mai pregatit si urmatoarele BONUSURI:

Bonus 1. „Ghidul de adaptare a copilului la gradinita si la scoala” – Suportul de curs care contine toate solutiile discutate in timpul workshopului, toate tehnicile pe care sa le folosesti si frazele pe care sa le spui, plus multe informatii suplimentare, astfel incat sa iti poti reimprospata oricand informatiile auzite la curs.

Bonus 2. O reducere de 20% la orice alt eveniment organizat de Centrul de Parenting, online sau offline.

Bonus 3. Suport pe e-mail timp de 30 de zile dupa desfasurarea workshop-ului

Bonus 4. O reducere de 30% la sedintele individuale de terapie, coaching si consiliere cu Ana Batca sau Carmen Vieru

Bonus 5. Garantie 200%. Daca nu esti multumit/a de valoarea pe care ai primit-o la acest workshop, poti cere banii inapoi fara sa fie nevoie sa dai explicatii.

FORMULAR DE INSCRIERE (doar 20 de locuri disponibile):

[livesite-contact title=”Contact request” class=”<your-custom-class>”]

Numarul maxim de participanti la un workshop: 20 de persoane. Stim ca e foarte putin, avand in vedere cati parinti din Bucuresti sunt ingrijorati acum in legatura cu faptul ca fetita sau baietelul lor merg acum pentru prima data la gradinita sau la scoala. Dar ne dorim sa lucram indeaproape cu persoanele prezente la workshop pentru a le oferi cel mai potrivit suport.

Investitia ta in confortul emotional al tau si al copilului in procesul de acomodare la gradinita sau la scoala + toate bonusurile incluse – 200 RON

(pentru grupuri mai mari de 4 persoane se aplica o reducere de 10%)

(pentru persoanele care au urmat cursuri organizate de Centrul de Parenting se aplica o reducere de 20%)

(daca la workshop vin ambii parinti, beneficiaza de o reducere cumulata de 10%)

 

Pretul se achita in contul SC CENTRUL DE PARENTING MODERN SRL:
RO67BTRLRONCRT0281487601
deschis la Banca Transilvania, CUI: 33905782

 

Daca iti doresti sa faci plata inainte de inceperea workshopului, este obigatoriu sa te inscrii din timp pe una din adresele de e-mail: carmen_vieru@yahoo.com sau ana.batca@centruldeparenting.ro.

Cand are loc workshopul?

Workshopul „Adaptarea la gradinita sau la scoala fara lacrimi si suspine” are o durata de 3 ore si are loc:

  • Joi, 31 august 2017, de la ora 18:00 la 21:00 (eveniment incheiat)
  • Miercuri, 6 septembrie 2017, de la ora 18:00 la 21:00 (eveniment incheiat)
  • Miercuri, 13 septembrie 2017, de la ora 18:00 la 21:00

 

Unde se desfasoara?

In Bucuresti, la Education Point, situat pe Strada I. D. Mendeleev, Nr. 7-15 (la 3 minute de statia de metrou Piata Romana)

FORMULAR DE INSCRIERE (doar 20 de locuri disponibile):

[livesite-contact title=”Contact request” class=”<your-custom-class>”]